1.7.2013

Lohirisotto

Ohje täältä.

1 purjo (käytin kesäpunasipulin varsineen)
3 dl risottoriisiä
1 rkl öljyä
1 pss pakasteherneitä
1 tl sitruunapippuria
9 dl vettä (tai kalalientä)
noin 1 tl suolaa (jos kalalientä, älä lisää suolaa)
400 g lohta (laitoin 600g)
1 puntti tilliä
parmesaania

Halkaise ja viipaloi purjo. Kuullota sitä ja risottoriisiä öljyssä hetken, kunnes riisi on lasimaista. Lisää herneet, sitruunapippuri, suola ja kiehuvaa vettä pienissä, desilitran erissä. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia nestettä lisäten ja välillä sekoittaen. Paloittele lohi ja lisää joukkoon noin 5 minuuttia ennen riisin kypsymistä. Lisää lopuksi tilli ja tarvittaessa suolaa. Raasta pinnalle reilusti parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti