10.11.2013

Hirvipullat kahdella tapaa

Ensimmäisten pullien ohje täältä.

500 g hirvenjauhelihaa
175 g siansivua tai pekonia
1 sipuli
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 dl olutta
2 kanamunaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria myllystä
1/2 tl paprikajauhetta

Hienonna siansivu ja sipuli. Ruskista niitä pannussa hetki ja anna jäähtyä. Yhdistä jauheliha, sipuliseos ja muut aineet. Vaivaa taikinaa hetki.

Muovaa taikinasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Voit kypsentää pyörykät joko pannulla voi-öljyseoksessa tai uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Toisten lihapullien ohje täältä.

400 g hirvenjauhelihaa
n. 25 g (tai enemmän!) sulatettua voita
1 pussi ranskalaista sipulikeittoa
1 purkki kermaviiliä
1 (pieni) purkki tomaattipyrettä
n. 2-3 siivua pekonia

Hienonna pekonisiivut pieneksi ja sekoita kaikki aineet jauhelihan joukkoon.
Pyörittele taikinasta lihapullia tai tee loistavat pihvit!

Paista 200 -225 -asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa ja nauti mieluisen lisukkeen kanssa. esim. raikas hedelmäsalaatti, tai lämpimät itse marinoidut kasvikset toimii hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti