2.11.2013

Panangcurry broilerista

Ohje Pirkalta.

450 g broilerinfileesuikaleita, marinoimaton
1 sipuli
1-2 punaista mietoa chilipalkoa
1 rkl öljyä
1 dl maapähkinöitä
2 rkl keltaista tai punaista currytahnaa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 tl kalakastiketta
1-2 rkl limetinmehua
2 tl limetinkuoriraastetta (n. 2 limettiä)
1/4 tl suolaa
tuoretta basilikaa tai Thaibasilikaa

Lisäksi
basmati- tai jasmiiniriisiä

Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise ja hienonna chili. Kuori halutessasi pähkinät ja paahda ne kuivassa, kuumassa pannussa. Kuumenna öljy tilavassa kasarissa. Kuullota sipulit, lisää currytahna ja chilit. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää broilerit kahdessa erässä ja anna kiehua hetken aikaa. Mausta kalakastikkeella, limetinmehulla- ja raasteella, sekä ripauksella suolaa. Keitä hiljalleen vielä 5-10 minuuttia, niin että broilerit ovat kypsiä.

Lisää lopuksi suikaloitu basilika ja pähkinät. Koristele halutessasi annokset kokonaisilla chilirenkailla. Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti