2.12.2013

Pekoni-prosciuttorisotto

Tämä oli kyllä paras risotto aikoihin. Ohje täältä.



140g pekonia
1l kanalientä
3 salottisipulia
2rkl voita
2,5dl valkoviiniä
4,5dl risottoriisiä
100g ilmakuivattua kinkkua
1dl kuohukermaa
1dl parmesanjuustoa

Pilko pekoni ja käristä nopeasti kattilassa. Valmista kanaliemi. Pilko salottisipulit ja freesaa ne voissa (pekonikattilassa). Lisää sekaan valkoviini.

Lisää risottoriisi ja anna imeytyä.

Lisää kanalientä aina kunnes pinta peittyy ja sekoita.

Lisää myös ilmakuivattu kinkku pilkottuna.

Jatka aina näin kunnes kanaliemi loppuu ja aikaa on kulunut about 25 minuuttia.

Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää parmesanjuusto kerman sekaan. Lisää kermajuustoreos risottoon, sekoita ja lisää halutettasi mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti