1.6.2014

Hirvicarbonade - tummalla oluella maustettu hirvipata

Erittäin hyvää! Suosittelen! Ohje täältä.

öljyä
600 g hirvenlihaviipaleita (laitoin 900g ja lisäsin nestettä vähän enemmän)
2 kpl punasipulia renkaina
2 kpl valkosipulinkynttä viipaleina
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl tummaa olutta
3 dl riista- tai lihalientä
1 rkl viinietikkaa
2 kpl laakerinlehteä
pari tuoretta timjaminoksaa

Lisäksi:
patonki- tai muita pieniä leipäviipaleita
dijoninsinappia
juustoraastetta

1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää lihaviipaleet ja ruskista ne hyvin. Siirrä uunivuokaan. Lisää punasipulit sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Siirrä pataan. Mausta liha ja sipulit suolalla sekä mustapippurilla.

2. Lisää jauhot pannuun ja ruskista ne. Lisää olut ja riista-tai lihaliemi. Sekoita hyvin ja kiehauta seos. Siivilöi kastike uunivuokaan. Lisää viinietikka, laakerinlehdet ja timjami.

3. Hauduta ruokaa 150 asteen uuninlämmössä noin 2 tuntia tai kunnes liha on pehmennyt.

4. Voitele leivät sinapilla ja ripottele niille juustoraastetta. Nosta leivät muiden aineiden päälle ja jatka kypsentämistä 15–30 minuuttia. Tarjoa perunoiden ja puolukkasurvoksen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti