22.6.2014

Kinuskinen raparperipiirakka

Ohje napattu talteen jostain sanomalehdestä.

Pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 muna
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
1prk (200g) päärynäkinuskirahkaa
5dl raparperiviipaleita
1/2dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna sekä jauhon ja leivinjauheen seos. Taputtele jauhotetulla kädellä taikina voidellun paistovuoan (n. 27cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä pohjalle ensin maustettu rahka. Kuori nuoret raparperinvarret ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Levitä tasaisesti rahkan päälle. Ripota pinnalle sokeria. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia. Hyvää on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti