27.7.2014

Mansikka-basilikahillo

Ohje saatu ystävältä.


1 kg (2 l) mansikoita
500 g hillosokeria
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl hienoksi silputtua tuoretta basilikaa (laitoin lisäksi silputtua sitruunaamelissaa)
0,5 dl sitruunamehua

Puhdista ja paloittele mansikat. Mittaa sitruunamehu ja mansikat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjoista alkaa erottua höyryä. Lisää hillosokeri ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 10–15 minuuttia. Kuori pinnalle kertynyt vaahto. Mausta hillo sitruunankuorella ja silputulla basilikalla. Tarkista maku ja lisää halutessasi basilikaa. Anna hillon jäähtyä 30 minuuttia, muutaman kerran sekoitellen. Annostele hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje purkit. Siirrä jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti