28.7.2014

Tomaattipaistos

Herkullinen ohje löytyi Lainahöyhenissä -blogista.

Kypsiä tomaatteja, mielellään karojen kanssa
Valkosipulinkynsiä
200g fetajuustoa
Oliiviöljyä
Hunajaa
Mustapippuria, karkeakiteistä suolaa (sormisuola, merisuola myllystä..)

Lado tomaatit, reiluiksi lompareiksi murennettu feta ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. Lorauta reilusti laadukasta oliiviöljyä ja hunajaa joukkoon. Mausta vielä mustapippurilla ja suolalla. Vaikka feta onkin suolaista, kaipaa paistos kokonaisuutena silti vielä inan suolaa makujen herättämiseksi. Tarkkaa paistoaikaa hankala sanoa, sillä paistos paranee mitä pidempään sen malttaa pitää miedolla lämmöllä uunisssa. Ainakin 45 minuuttia 150 asteessa tai jopa alemmassa - kunhan vahtii ettei fetan pinta lähde kärventymään.

Tuoreet yrtit kuten basilika, kannattaa lisätä vasta vähän jäähtyneen paistoksen päälle jotta aromit pääsevät oikeuksiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti