19.10.2014

Karpalo-toffeekakku

Ohje Kinuskikissalta.

Toffee:
2 tlk (á 397 g) kondensoitua maitoa

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
300 g karpaloita
3 rkl perunajauhoja
¾ dl sokeria

Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Upota maitotölkit veteen ja anna kiehua 3 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Kaada kuuma vesi kattilasta ja jäähdytä tölkit laskemalla kylmää vettä kattilaan.

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla kevyesti painellen vuoan pohjalle ja 3 cm matkalta reunoille.

Avaa maitotölkit ja lusikoi toffee pohjan päälle. Levitä tasaiseksi.

Sekoita karpaloihin perunajauhot ja sokeri. Kaada karpalot vuokaan toffeen päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun taikinareunat ovat saaneet sopivasti väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti