8.10.2014

Ruusukaalinlehti-pekonipasta

Ohje napattu täältä. Varsin hyvää, öljyn tosin korvasin 2dl kermalla.

350 g spagettia tai kuviopastaa
400 g ruusukaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (170 g) amerikanpekonia
1 rkl sitruunan mehua
1/4 tl chililastuja
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2-1 dl oliiviöljyä (tai 2 dl kermaa)

Tarjoiluun
1 1/2 dl vastaraastettua parmesaania tai pecorinoa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä. Huuhtaise ruusukaalit ja poista tarvittaessa uloimmat lehdet. Leikkaa pohjasta kova kanta pois. Irrota ruusukaalin lehdet.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi pekonit. Paista pekoneita ja sipuleita isossa pannussa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää ruusukaalinlehdet ja jatka paistamista seosta välillä sekoitellen noin 5 min. Mausta sitruunan mehulla, chilillä, suolalla ja pippurilla. (Lisää kerma)

Yhdistä pasta ja ruusukaali-pekoniseos. (Valuta joukkoon öljyä, niin että pasta tuntuu mehevältä.) Viimeistele juustoraasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti