3.10.2014

Kuha Walewska

Idea lähti kirjasta Mannerheimin pöydästä, pienen googlettelun jälkeen päädyin kuitenkin alla olevaan herkulliseen reseptiin. Sienivammainen eli allekirjoittanut tosin jätti suppilovahverot pois.

Erittäin maukas annos - pursottimia sain rikotuksi kaksi, joten kovin kaunis tästä ei tullut. Mutta valot pois ja ruokailu kynttilän valossa niin ei haitannut!

Ohje siis Vatsasekaisin Kilinkolin -blogista.

Annos neljälle

4  kuhafileetä (yht. noin 800 g)
2 tl limemehua
1 dl kuivaa valkoviiniä (taivermuttia)
2 dl kalalientä
(kourallinen kuivattuja suppilovahveroita + 2 dl lämmintä vettä liotukseen)

Kastike:
voita
1 rkl vehnäjauhoja
kalan kypsennysliemi
2 dl kuohukermaa
(suolaa & pippuria)

Duchesse-perunasose:
n. 600 g jauhoisia perunoita (esim. Rosamundaa)
2 rkl voita
3 keltuaista
suolaa

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada neste pois ja soseuta perunat esimerkiksi sähkövatkaimella. Jäähdytä muusi kädenlämpöiseksi ja  lisää voi, keltuaiset ja suola. Vatkaa kuohkeaksi ja laita  sose pursotus- tai pakastepussiin, josta on leikattu yhdestä kulmasta pala pois. Pursota muusi laakean uunivuoan reunoille.

Laita vuoka 225-asteiseen uuniin ylätasolle lähelle vastuksia.

(Laita suppilovahverot likoamaan lämpimään veteen.)

Leikkaa kuhafileet kahteen osaan. Kiehauta pannulla kalaliemi, viini ja limemehu. Nosta kuhafileet pannulle kypsymään minuutiksi. Jos neste ei peitä kalafileitä kokonaan, niin käännä fileet kypsennyksen puolivälissä. Kypsennä fileet muutama kerrallaan, jos kaikki eivät mahdu pannulle samaan aikaan.

Ota vuoka uunista ja nosta kuhafileet perunapursotusten keskelle. Purista suppilovahveroista ylimääräiset nesteet. Sulata toisessa pannussa voita ja paista suppilovahveroita hetki. Nosta paistetut sienet kalan pinnalle.

Lisää pannulle lisänokare voita ja jauhot. Kypsennä jauhoja hetki pannulla ja lisää kalan kypsennysliemi ja kerma. Anna muhia hetki. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kaada kastike kalojen päälle ja laita vuoka uuniin ylätasolle. Paista uunissa reilu viisi minuuttia tai kunnes perunat ja kala ovat saaneet hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti