24.2.2015

Sipuliset (hirvi)pannupihvit

Ohje täältä. Hirven jauheliha toimi erinomaisesti!

400 g naudan jauhelihaa (tai hirvenlihaa jota itse käytin)
1 dl (maustettuja) korppujauhoja
1 1/2 dl vettä
1 (100 g) sipuli
1/2 rkl Flora Culinesse juoksevaa kasvirasvaseosta
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Kastikkeeseen
2 (200 g) sipulia (1 keltasipuli, 1 punasipuli)
1 rkl Flora Culinesse juoksevaa kasvirasvaseosta
1 tlk (2 dl) Crème Bonjour maustettua ruokakermaa paahdettu sipuli (käytin 2,5dl “Kolme sipulia” -ruokakermaa

1. Anna korppujauhojen turvota vedessä kymmenisen minuuttia. Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa. Lisää korppujauhojen joukkoon sipuli, jauheliha, kananmuna, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, timjami sekä mustapippuri.

2. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin kymmenen pihviä leikkuulaudan päälle. Paista pihvit rasvassa paistinpannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi, noin 3 minuuttia/puoli. Nosta pihvit sivuun.

3. Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi renkaiksi. Ruskista sipulirenkaat rasvassa pehmeiksi. Lisää pannullle ruokakerma sekä paistetut pihvit. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää halutessasi ripaus suolaa. Tarjoa sipuliset pannupihvit perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti