21.2.2015

Yrtticiabatta

Jotain meni pieleen kun sain tästä juuri ja juuri yhden leivän. Mutta komee siitä tuli ja oli kuulemma oikein hyvää. Ohje Valiolta.

1  prk (2,5 dl) Valio Crea® ruokakermaa Kolme yrttiä
n. 4 1/2 dl vehnäjauhoja
1  pussi kuivahiivaa
1/2  tl suolaa
1/2  rkl sokeria
2  rkl rypsi- tai oliiviöljyä
PINNALLE
1  rkl rypsi- tai oliiviöljyä
sormisuolaa

Lämmitä ruokakerma + 42 asteiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena. Alusta taikinaa huolella vaivaten useita minuutteja. Lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kohota 1/2 t peitettynä vedottomassa paikassa. Ota taikina leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Leivo taikinasta kaksi uunipellin mittaista, pitkulaista leipää. Kohota. Voitele leivät öljyllä. Ripauta pinnalle hiukan sormisuolaa ja jauhoja. Leikkaa terävällä veitsellä pari poikkiviiltoa leipien pintaan. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 14 min tai kunnes kypsiä ja pinta on saanut hiukan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti