13.2.2015

Sitruunapasta

Hannan herkullisen sitruunapastan ohje mm. täällä.

(2–3 hengelle)

250 g tuorepastaa (esim. Fettuccine-tuorepasta)
yhden sitruunan raastettu kuori
3 rkl sitruunanmehu
25 g voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
muutama oksa timjamia
1,25 dl kuohukermaa
50 g raastettua parmesaania
hyppysellinen suolaa
mustapippuria

Täytä kattila vedellä ja laita se jo hellalle odottelemaan pastaa. Raasta parmesaani, mittaa valmiiksi voi, valkoviini ja kerma. Huuhdo sitruuna huolellisesti, raasta siitä kuori (varo raastamasta valkoista osaa, se on kitkerää).

Sulata voi paistinpannulla, lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu, keitä minuutin verran. Lisää pannulle viini ja nosta lämpöä, kiehauta jälleen minuutin verran.

Lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon nippu timjaminoksia. Kiehauta ja anna pöhistä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Keitä tällä välin tuorepasta. Lisää kiehuvaan, suolattuun veteen tuorepasta ja anna kiehua pari minuuttia.

Ongi timjaminoksat pannulta pois, niitä ei enää tarvita. Mausta kastike suolalla ja reilulla mustapippurilla, lisää myös puolet raastetusta parmesaanista.

Valuta pasta ja nostele se pannulle kastikkeen joukkoon. Pyörittele kastike pastaan.

Annostele lautasille, lisää annosten päälle loput parmesaanista ja halutessasi tuoreita, silputtuja yrttejä (esim. ruohosipulia tai lehtipersiljaa).

VINKKI: Jos et halua käyttää valkoviiniä, laita kuohukermaa koko purkki (2 dl).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti