26.8.2015

Inkivääri-kookoskala

Ohje täältä.

400 g seitiä (tai jotain muuta vaaleaa kalaa)
10 cm pätkä purjoa tai 1 sipuli
inkivääriä (sellainen miehen peukalon kokoinen pala)
½ kiinankaali (n. 400g)
4 kynttä valkosipulia
½ sitruunan mehu
½ tl ruususuolaa
1 chilipalko (reilumminkin voi laittaa)
4 dl paksua kookosmaitoa
vettä tarvittaessa
mustapippuria ja intiaanisokeria

Voitele vuoka kookosöljyllä tai voilla. Suikaloi kiinankaali ja purjo. Kuori inkivääri ja suikaloi se kuorimaveitsellä. Freesaa sipuli, kaali ja inkivääri kevyesti pannulla voissa Levitä seos vuoan pohjalle (jos haluat välttää paistamista, voit laittaa ainekset myös suoraan vuokaan freesaamatta). Pilko sulatettu seiti ja asettele se vuokaan kaalipedin päälle. Ripottele silputtu valkosipuli, suola ja chili kalan päälle.

Lopuksi lisää sitruunamehu ja kookosmaito. Ripottele pinnalle vielä hieman mustapippuria ja intiaanisokeria ja paista uunissa 180 – 200 asteessa noin tunti. Jos ruoka kuivuu liikaa paiston aikana, lisää tarvittaessa hiukan vettä. Tarjoa keitetyn quinoan tai riisin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti