20.12.2015

Piparkakkugranola

Ohje täältä.

1 pellillinen

6 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
3 dl sekalaisia pähkinöitä
2 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
3/4 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 tl aitovaniljajauhetta
ripaus suolaa
3 rkl kookosöljyä
4 rkl hunajaa

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Laita kaurahiutaleet isoon kulhoon. Murskaa pähkinät karkeaksi muruksi ja lisää ne hiutaleiden joukkoon. Lisää kaikki mausteet ja sekoita hyvin.

Sulata kookosöljy ja hunaja liedellä matalalla lämmöllä, kunnes niistä tulee juoksevaa. Lisää se sitten kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin, jotta öljy-hunaja-seos levittyy tasaisesti. Levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 35-45 minuuttia tai kunnes granola on kauniin kullanruskeaa. Sekoita kuitenkin puolivälin tienoilla, jotta granola ei pala. Anna jäähtyä hyvin ennen kuin laitat granolan purkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti