26.12.2015

Karpalojuustokakku

Tätä tehdään toistekin! Ohje täältä.

Pohja:
12 kpl Bastogne-keksejä
60 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
2 prk Kidius Toffee-vanukasta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
220 g karpaloita (jätä muutama koristeluun)
6 liivatetta
tilkka vettä

Koristeluun esim.
kermavaahtoa
suklaavohveleita
murskattuja karkkikeppejä
karpaloita
sokerihelmiä

1. Hienonna keksit murusiksi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm) pohjalle tiiviisti.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen vanukkaat, tuorejuusto, sokerit, sekä karpalot. Sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, samalla hyvin vatkaten.

4. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti