6.12.2015

Savujuusto-hirviburgeri

Ohje täältä.


Pihvit
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
400 g hirvenjauhelihaa
200 g porsaanjauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
8 viipaletta savujuustoa

Paistamiseen
2 rkl voita
1 rkl öljyä

Lisäksi
4 sämpylää
1 punasipuli
1 tomaatti
4 salaatinlehteä

Valmista piparjuurikastike (ks. ohje alla).

Kuutio sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipuleita kuumassa öljyssä viiden minuutin ajan.
Yhdistä kulhossa jauhelihat ja muna. Lisää joukkoon paistetut sipulit ja mausta. Sekoita jauhelihataikina tasaiseksi käsin. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja taputtele pihveiksi. Laita neljän pihvin päälle kaksi juustoviipaletta. Nosta juustojen päälle toiset jauhelihapihvit. Muotoile isoiksi pihveiksi käsin niin, että juusto jää piiloon lihan sisään. Kuumenna voi pannulla ja lisää öljy. Paista pihvejä 5–8 minuuttia molemmin puolin. Halkaise ja paahda sämpylät. Viipaloi sipuli ja tomaatti.
Kokoa burgerit sämpylöiden väliin.

Piparjuurikastike

2 rkl raastettua piparjuurta
2 dl ranskankermaa
3 rkl majoneesia
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
ripaus mustapippuria

Raasta piparjuuri hienolla terällä. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita.
Laita kastike hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti