20.12.2015

Saaristolaisleipä

Ohje täältä.

1 l appelsiinimehua
2 pkt (50g) hiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl tuoppimaltaita
3 dl kauraleseitä
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
11-12 dl hiivaleipäjauhoja


Liuota hiiva lämpimään mehutilkkaan. Sekoita hiivaliemi ja kaikki muut aineet loppumehuun. Käytä isoa kulhoa, sillä taikina on melko löysää ja kuplii noustessaan. Mulla meinas taikinat tulla reunojen yli, vaikka valitsin suurimman kulhon joka keittiöstä löytyi. Kohota 1,5 tuntia. Voitele kolme pitkää 1,5 litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa. Jos haluat, voitele leivät siirappi-vesiseoksella, kun ne ovat paistuneet noin tunnin. Ylimääräiset voi laittaa pakkaseen ja ottaa sitten tarpeen tullen sulamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti