28.4.2016

Juustokakkua & puolukoita

Ihan paras (puolukka)juustokakku! Ohje Nelliinalta.

Pohja:

n. 80g sulaa voita
n. 8 Digestive-keksiä murustettuna ihan pieneksi

Täyte:

400g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 kananmunaa
3/4dl maissitärkkelystä (Maizena tms.)
2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1dl kuohukermaa

+ puolukoita (tai mustikoita, vadelmia tms.)

 Resepti on 20cm irtopohjavuokaan. Kannattaa laittaa leivinpaperi vuoan pohjalle, helpottaa irroittamista huomattavasti.

Sekoita keksimurut ja sula voi keskenään ja painele kakkuvuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi, nosta reunoja hieman ylös. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Sekoita kaikki täytteet keskenään, paitsi puolukat. Kannattaa lisätä marjat ihan viimeiseksi ja sekoittaa varovasti juustomassan sekaan, että ne säilyvät kokonaisina. Anna täytteen seistä hetki että mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan ja kopauta kulhoa napakasti pöytään (ilmakuplat puhkeavat). Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja koko komeus uuniin 175 astetta / n. 1h. Jos juustokakku alkaa ruskistua liikaa, laita vuoan päälle loppuajaksi folio, ettei pinta pala. Eli tarkkaile kakkua uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti