19.4.2016

Pavlova

I H A N A A ! Ohje täältä.

Pohja
4 kananmunan valkuaista
2 1/2 dl sokeria
2 tl peruna- tai maissitärkkelystä
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua

täyte
3dl kuohukermaa
hedelmiä ja/tai marjoja, esim. kiiwiä, sharonia, mansikoita, vadelmia, ananaskirsikkaa (laitoin tuoretta mangoa ja pensasmustikoita)
mintunlehtiä
tomusokeria

Kuumenna uuni 125 asteeseen ja piirrä leivinpaperiin ympyrä kakkuvuuan reunuksen tai pohjan avulla. Valmista sitten vasta marenki.

Erottele kananmunanvalkuaiset kulhoon, vatkaa höttöiseksi vaahdoksi.
Lisää sitten pyolet sokerista koko ajan voimakkaasti vatkaten ja sekoita toiseen puoleen perunajauho.

Lisää perunajauho-sokeriseos vaahtoon pienissä erissä edelleen vatkaten ja vatkaa seosta kunnes se on kovaa ja kiiltävän valkoista. Lisää sitten etikka tai sitruunan mehu.

Sen jälkeen asenna marenkivaahto ympyrän sisään. Jätä pohjan keskelle matalampi kohta ja tee reunoille huippuja jotta täytteelle jää pohjaan hyvä "pesä".

Kypsennä pohjaa uunin alatasolla puolitoista tuntia. Sen jälkeen anna marengin rauhassa jäähtyä ja kovettua pellillä.

Kun tarjoilun aika on käsillä vatkaa kerma vaahdoksi. Kuori hedelmät ja tarvittaessa lohko ne sopiviksi suupaloiksi.

Nosta paistinlastoilla pohja sopivalle lautaselle ja laita sitten pohjan päälle kermavaahto ja lopuksi (tarvitatessa) sokeroidut hedelmät sekä mintunlehdet. Lopuksi voit vielä siivilöidä koristeeksi tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti