7.5.2016

Kermainen kikherne–pekonipasta

Hyvää on! Ohje täältä.

500 g simpukkapastaa (Pastellan kasvistuorepasta toimi hyvin)
175 g keitettyjä kikherneitä
120 g pekonifilettä
2 dl (kuohu)kermaa (käytin soijakermaa)
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 dl vastaraastettua parmesaania
1 puska tuoretta persiljaa
1 rkl öljyä
mustapippuria
suolaa
(murensin kastikkeeseen hiukan tuorepippurijuustoa)

Laita pasta keittymään paketin ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipuli. Silppua persilja. Valuta ja huuhdo kikherneet. Pilko pekonifileet pienemmiksi palasiksi ja raasta parmesaani valmiiksi. Kuullota pekonin palasia ja sipuleita öljyssä, kunnes ne ovat kypsiä.

Lisää joukkoon hyvin valutetut kikherneet, kerma ja puolet sekä parmesaaniraasteesta että tuoreesta persiljasilpusta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Yhdistä kastike pastan kanssa. Lisää joukkoon loput persiljasta. Maista ja lisää vielä tarvittaessa mausteita. Ja parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti