8.5.2016

Munakoisolasagne

Ohje Sivumaku -blogista.

tomaattikastiketta, kts. alla
2 isoa munakoisoa (á 500 g)
2 palloa mozzarellaa
1 puntti basilikaa
2 dl täysmaitoa
lasagnelevyjä
parmesaania
suolaa

Tomaattikastike:
2 sipulia silputtuna
2-3 valkosipulinkynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
2 tlk tomaattimurskaa
2 tl oreganoa tai basilikaa
ripaus sokeria tai hunajaa
suolaa
pippuria

Itketä munakoisot eli leikkaa ne puolen sentin viipaleiksi ja sirottele niiden päälle suolaa ja anna niiden levätä ainakin 30 min. Valmista sillä välin tomaattikastike. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuivaa suola ja pinnalle kertynyt neste talouspaperilla ja asettele viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Laita pelti uuniin noin 20 minuutiksi tai kunnes munakoisot ovat saaneet hieman väriä.

Ota esiin uunivuoka ja levitä pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Pane kerroksittain munakoisoviipaleita ja ohueksi viipaloituja mozzissiivuja, karkeaksi suikaloitua basilikaa, tomaattisoosia ja lasagnelevyjä. Ylimmän kerroksen täytyy olla tomaattikastiketta. Kaada sitten varovasti maito vuokaan reunoja pitkin, ei tomaattisoosin päälle. Ripottele lopuksi päälle parmesaania. Paista lassea 200-asteisessa uunissa noin 40 min.

Tomaattikastike: Freesaa ensin sipuleita ja valkosipuleita öljyssä. Kaada sekaan tomaattimurska. Mausta oreganolla tai basilikalla, hunajalla/sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa ja keitä kastiketta 20 min. Sekoita silloin tällöin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti