29.5.2016

Tonnikalalasagne

Helppoa ja hyvää arkiruokaa. Ohje K-Ruoka.

9-11 (pinaatti)lasagnelevyä
2tlk (à 200 g) tonnikalapaloja öljyssä
2 (150 g) sipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl öljyä
1 tlk(500 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 1/2 dl(100 g) maustekurkkuviipaleita (jätin pois)
1 tl pizzamaustetta
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 tlk (5 dl) Valio Viola Mustaleima juustokeittoa

Pinnalle
1 1/2 dl (75 g) emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valuta tonnikalat. Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, tonnikalat, hienonnetut maustekurkut ja mausteet. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia.

Voitele lasagnevuoka. Kaada vuoan pohjalle tonnikalakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle tonnikalakastiketta ja juustokeittoa. Täytä näin seuraavakin kerros. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokeittoa. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti