29.5.2016

Nyhtökana

Nyhtökanan ohje täältä.

600g kanan rintafileitä

Maustekastike:
½ dl tummaa siirappia
½ dl fariinisokeria
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl soijakastiketta
2 tl sambal oelek –chilikastiketta
3 valkosipulinkynttä murskattuna
reilu pala inkivääriä raastettuna
1 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä

2 rkl ketsuppia
2 rkl sinappia
suolaa

Sekoita yhteen maustekastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta. Laita paistileikkeet uuninkestävään vuokaan ja kaada päälle puolet maustekastikkeesta. Peitä foliolla ja kypsennä n. 2 tuntia 150 asteisessa uunissa.
Poista folio ja anna hieman jäähtyä. Siivilöi liemi kattilaan ja keittele sitä kasaan, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Revi sillä aikaa paistileikkeet ohuiksi säikeiksi käsin tai kahdella haarukalla.
Lisää revitty liha, loput maustekastikkeesta sekä sinappi ja ketsuppi keitettyyn liemeen. Sekoita tasaiseksi, kuumenna, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tätä tarjosin itsetehtyjen tortillojen kanssa. Tortillat:

5 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä

Sekoita aineet, pyörittele ja taputtele tortilloiksi ja paista runsaassa öljyssä.

Lisäksi täytteseen avokado-kermaviilikastiketta, tomaattipunasipulikorianterihässäkkää, paistettua halloumia, juustoraastetta, maissia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti