Ohje täältä.
3 dl beluga linssejä
Marinadi
3/4 dl neitsyt oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 tl Dijon-sinappia
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
Kirsikkatomaatteja pilkottuna
Tuoreita yrttejä (basilika, persilja, korianteri) hienonnettuna
Huuhtele belugalinssit hyvin ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Linssien keittämisen aikana valmista marinadi. Mittaa kulhoon oliiviöljy, valkoviinietikka, dijon sinappi ja hunaja. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi, lisää marinaadiin. Hienonna tilli ja lisää marinaadiin. Lisää marinaadiin vielä suola ja mustapippuri, sekoita hyvin.
Valuta belugalinssit hyvin ja lisää kuumina marinadiin, näin maku tarttuu linsseihin parhaiten. Sekoita hyvin ja anna belugalinssien marinoitua vähintään puoli tuntia. Tarjoa marinoituja linssejä salaatissa tai ruoan lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti