19.6.2016

Raparperimojito

Ohje täältä.

Raparperisiirappi
4 dl pilkottuja raparpereja
2 dl sokeria
2 dl vettä

Lisäksi
½  limetti
mintunlehtiä
4 cl raparperisiirappia
2 cl vaaleaa rommia
kivennäisvettä
jääpaloja

1. Valmista ensin raparperisiirappi. Keitä raparperinpaloja, sokeria ja vettä kattilassa ilman kantta 10 minuuttia. Siivilöi ja anna siirapin jäähtyä jääkaappikylmäksi. Siirappi säilyy jääkaapissa noin kuukauden.

2. Lohko limetinpuolikas ja nosta lasiin mintunlehtien kanssa.

3. Murskaa aineksia hieman esimerkiksi muusinuijan kapealla päällä.

4. Annostele lasiin raparperisiirappi ja rommi.

5. Nosta lasiin muutama jääpala ja täytä lasit huolella viilennetyllä kivennäisvedellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti