13.6.2016

Raparperimehu

Ohje täältä.

4 l vettä
1 kg raparperia
0,5 kg sokeria

Huuhtele raparperit, mutta älä kuori. Leikkaa noin 1 cm pituisiksi paloiksi.
Laita vesi ja raparperit isoon kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 10-15 min.
Lisää sokeri, sekoittele jotta sokeri liukenee ja anna jäähtyä hiukan.
Siivilöi mehu ja pullota. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin. Tarjoa joko sellaisenaan tai vedellä laimennettuna.

Pullota mehu, kun se on vielä melko kuumaa. Lasipullot toimivat parhaiten, koska muovipullot eivät aina kestä kuumaa. Viina- ja viinipullot huuhdeltuina toimivat hyvin.
Mehu säilyy jääkaapissa noin 7-10 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti