11.6.2016

Raparperi-valkosuklaakuppikakut

Nam! Ohje täältä.

200g (n. 3 dl) raparperia
100g valkosuklaata
100g meijerivoita
2 1/2dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja (vehnäjauhot loppui kesken, joten käytin myös täysjyväohraa ja täysjyväspelttiä)
2tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
1dl kevytmaitoa

Koristelu
1tlk(2 dl) vispikermaa
1tl vanilliinisokeria
valkosuklaata rouhittuna sekä strösseleitä

Lisäksi
Pirkka Amerikan muffinivuokia

Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon rasvasula. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös maito, rouhittu valkosuklaa sekä raparperipalat. Vältä turhaa sekoittamista.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele strösseleillä, rouhitulla valkosuklaalla, syötävillä kukilla tai mintunlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti