17.4.2017

Akseli Herlevin karitsaburgeri

Ohje täältä.

400 g karitsan jauhelihaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
0,5 tl juustokuminaa
0,5 tl kanelia
1 keltasipuli hienonnettuna
1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

2 focaccia-sämpylää halkaistuna (tai muita hyvälaatuisia sämpylöitä)
oliiviöljyä

2 dl täysmajoneesia
1 mandariinin raastettu kuori
puolikas valkosipulin kynsi raastettuna
ripaus sahramia

Salaatti, tomaattia, fetaa yms purilaistäytettä.

Freesaa pannulla pihvejä varten sipulit ja mausteet. Sekoita jauhelihan joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos kypsennät pihvit myöhemmin, jäähdytä sipuliseos ennen jauhelihan joukkoon sekoittamista.

Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Paista pannulla pari minuuttia molemmilta puolilta ja jätä vetäytymään lämpimään paikkaan.

Pirskottele sämpylöiden leikkauspinnan puolelle oliiviöljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.

Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti