17.4.2017

Bataattiranskalaiset

Ohje täällä.

2  keskikokoista bataattia
2 rkl maizenaa tai ohrakasta
1–2 tl sormisuolaa
 vastajauhettua mustapippuria
(1/2 tl savupaprikajauhetta)
3 rkl rypsiöljyä

Kuori bataatti halutessasi ja leikkaa se pitkiksi, reilun sentin paksuisiksi tikuiksi ranskanperunoiden tapaan. Pane bataatit kulhoon, lisää tärkkelys ja mausteet. Sekoita. Kääntele öljy joukkoon. Levitä bataatit väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä ranskikset tarvittaessa kahdessa erässä. Paista ranskiksia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Käännä ne lastalla ja kypsennä edelleen noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti