17.4.2017

Omenastruudeli

Ohje täältä.

1 pkt (450 g) filotaikinaa (pakaste)
200 g voita
1,5 kg happamia omenoita (esim. Granny Smith)
2 dl mantelirouhetta
2 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kanelia

Anna filotaikinan sulaa paketin ohjeen mukaan noin pari tuntia. Kuori omenat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi paloiksi. Sekoita mantelirouhe, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kaneli keskenään. Sulata voi.

Kääri filotaikinapaketti varovasti auki ja siirrä ensimmäinen ohut taikinalevy leivinpaperin päälle. Sivele pinnalle ohut kerros voita, siirrä päälle toinen taikinalevy ja levitä taas ohut kerros voita. Tee yhteensä 5 kerrosta ja levitä väleihin aina voita - päällimmäisen levyn pinnalle ei tarvitse enää voita lisätä. Ei haittaa, jos taikina hieman repeilee.

Levitä puolet omenoista ohueksi kerrokseksi taikinan päälle ja ripottele pinnalle puolet manteli-sokeriseoksesta. Jätä toiseen reunaan reilut 5 cm tyhjää tilaa, jotta kääriminen onnistuu helpommin! Kääri taikina leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi, jätä taitoskohta rullan alle.

Siirrä rulla varovasti leivinpaperilla vuoratulle pellille ja sivele pinnalle vielä voita. Paista 175 asteessa alatasolla noin 35-40 minuuttia, voitele pintaa 10 minuutin välein. Struudeli on valmis, kun pinta on kullanruskea, rapea ja lehtevä ja omenat ovat mukavasti pehmenneet. Anna struudelin jäähtyä. Tee toinen rulla samalla tavalla. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Huom! Filotaikinoiden päällä kannattaa pitää kosteaa keittiöliinaa, jotteivat suotta kovetu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti