17.4.2017

Smoothiekakku

Ohje Pirkalta.

Pohja
175g digestive täysjyväkeksejä
1ps(90 g)mangososetta
Täyte
2 (n. 300 g) banaania
300g suomalaisia mustikoita (pakaste)
1tlk (400 g) maustamatonta AB-jogurttia
7 liivatelehteä
1 1/2rkl vettä (ensi kerralla laitan vettä enemmän)
(sokeria tai hunajaa)

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi vahvan pakastepussin sisällä perunanuijalla. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) reunan väliin. Sekoita mangosose keksimurujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin. Sekoita kuoritut banaanit, kohmeiset mustikat ja jogurtti tehosekoittimessa tasaiseksi. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteen joukkoon ja sekoita massa vielä nopeasti tehosekoittimessa. (Voit tässä vaiheessa halutessasi makeuttaa täytteen sokerilla tai hunajalla). Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin noin 5 tunniksi tai mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti