17.9.2018

Valkoviinissä haudutettu kuha ja sitruunarisotto

Ohje Anton&Anton.

400g kuhafileetä
0,5l valkoviiniä (esimerkiksi aromikas Riesling tai Sauvignon Blanc; itse käytin Prinz von Hessenin Rieslingiä)
3 sitruunaa
0,5dl oliiviöljyä
3dl risottoriisiä (Arborio tai Carnarolo)
1 sipuli
nokare kylmää voita
raastettua parmesaania
tuoretta timjamia
valkopippuria

Aloita valmistamalla risotto. Lämmitä oliiviöljy pannulla ja kuullota hienoksi silputtu sipuli huolellisesti. Lisää pannulle riisi ja paahda riisinjyviä öljyssä muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon 2 desilitraa valkoviiniä ja 1 desilitra vettä. Hämmennä risottoa puisella kauhalla ja lisää nestettä pienissä erissä vasta kun pannu on lähes täysin kuiva.

20 minuuttin aikana lisää pannulle vielä reilu litra vettä ja kahden sitruunan mehu ja raastettu kuori. Poista lopuksi liekiltä, lisää joukkoon nokare kylmää voita, kourallinen raastettua parmesaania ja mausta esimerkiksi tuoreella timjamilla.

Risoton kypsyessä voit aloittaa kalan valmistelut. Kaada pannulle 3 desilitraa valkoviiniä ja 1 desilitra vettä sekä loraus sitruunamehua. Lisää joukkoon vielä nokare voita ja hieman suolaa. Seoksen ollessa lämmin lisää kalat pannulle ja laita kansi päälle. Älä anna seoksen kiehua, mutta pidä se tasaisesti lämpimänä. Kuha ei tarvitse kauaa kypsyäkseen, eli noin 3-4 minuutin jälkeen voit siirtää kalat lautaselle, maustaa kevyesti valkopippurilla ja nauttia mehevän ja kesäisen sitruunarisoton kanssa. Hienostuneen kuhan ja raikkaan risoton juomaparitukseksi sopii erinomaisesti esimerkiksi täysin kuiva Laurent-Perrier Ultra Brut, jonka mineraalisuus muistuttaa raikasta merituulta, tarjoten erinomaisen kumppanin aromikkaalle, merelliselle aterialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti