16.8.2009

Focacciaa ja salaattia

Focaccian reseptin löysin Hellapoliisin sivuilta. Ohje oli ihan hyvä ja ainoana lisäyksenä laitoin taikinaan kuivattua rosmariinia (joka ei kyllä lopputulosessa maistunut, olisi varmaan saaanut laittaa enemmänkin). Salaaattiohjeen bongasin MeNaiset lehdestä. Salaattipinaatin vaihdoin erilaisiin salaatteihin, koska sellaista ei lähikaupasta löytynyt.



Focaccia uunipellillinen

3 dl vettä
1/2 tl suolaa
25 g hiivaa
n. 5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
10-15 kpl kirsikkatomaatteja tai tomaatteja puolittuina lohkoina
200 g mozzarellapalloja
20 kpl kivettömiä oliiveja

Voiteluun: oliiviöljyä

Pinnalle: ripaus suolaa

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy, sekä jauhot.
Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Halkaise kirsikkatomaatit, painele ne kohonneeseen taikinaan mozzarellapallojen ja oliivien kanssa.
Voitele leipä oliiviöljyllä, ripottele pinnalle suolaa.
Paista focacciaa 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea.
Paloittele ja tarjoa lämpimänä.

Feta-viinirypälesalaatti
1l salaaattia (jäävuorisalaatti, keräsalaatti, rucola)
1 kesäsipuli
400g fetaa palana
muutama kourallinen vihreitä viinirypäleitä

Kastike
3rkl oliiviöljyä
1rkl punaviinietikka
1tl kuivattu oregano
suolaa, rouhittua mustapippuria

Sekoita salaattikastikkeen aineeet. Huuhtele salaatit, viipaloi sipuli ja puolita viinirypäleet. Kokoa salaatti ja laita päälimmäiseksi fetapalat. Ripottele kastike salaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti