Olen aikoinaan jostain sanomalehdestä ottanut talteen tämän hyväksi todetun wokkiohjeen. Tällä kertaa 1/3 habanerosta ei riittänyt tuomaan toivottua potkua, mutta maistuvaa oli näinkin.
Kanaa ja nuudeleita wokissa
Reilusti rypsiöljyä
3-5 valkosipulin kynttä (käytin 4)
1 isohko sipuli
1 keltainen paprika
1-2 punaista tuoretta chiliä
300g maustamatonta kalkkunaa suikaleina (käytin marinoituja broiskuja)
Hiukan suolaa
Mustapippuria myllystä
Paprikajauhetta
n. 400g munanuudeleita (Mamaksen kananuudeleita chili yms. mausteineen)
1 purkki kookosmaitoa
1 ruukku tuoretta korianteria tai oreganoa
Ota kalkkunasuikaleet huoneen lämpöön jo reilusti aiemmin. Keitä nuudelit runsaassa vedessä ja kaada kypsänä lävikköön. Pilko valkosipuli pieneksi silpuksi ja leikkaa sipuli renkaiksi. Poista chilistä siemenet ja sisällä oleva valkoinen osa, leikkaa viipaleiksi, samoin paprika.
Kuumenna wokki ja öljy kuumaksi ja lisää siihen sipulit, paprika ja chili. Kuullota niitä minuutin verran ja lisää kalkunasuikaleet. Kypsennä kalkkunaa ja kasviksia koko ajan hämmentäen, etteivät pala. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
Kalkkunasuikaleet kypsyy muutamassa minuutissa. Lisää sekaan keitetyt nuudelit ja sekoita hyvin. Lisää kookosmaito ja huuhtaise purkki vedellä. Lisää vesi myös sekaan. Sekoita ja anna koko homman kiehahtaa. Tarjoiluvaiheessa lisää pinnalle runsaasti tuoretta korianteria tai oreganoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti