15.2.2010

Appelsiininen halloumisalaatti

Ohje täältä.



1 pkt halloumijuustoa
1 rkl voita paistamiseen
puolikas kurkku
1 fenkoli
2 appelsiinia
2 rkl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
tuoretta salaattia kuten jääsalaattia tai tammenlehvää
1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
tilkka valkoista balsamietikkaa ja oliiviöljyä

Liota halloumijuustoa vähintään kolme tuntia kylmässä vedessä ennen valmistusta. Siivuta liotettu halloumi noin kahden sentin siivuiksi ja paista pannulla voissa nopeasti molemmin puolin juuri ennen tarjoilua.

Kuori kurkku ja poista siitä siemenet. Kuutioi se. Halkaise fenkoli ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Kuori appelsiinit veitsellä ja fileoi liha talteen. Purista rangasta mehu talteen.

Sekoita appelsiinimehun joukkoon kurkku, appelsiininlihat, fenkolit ja aurinkokuivattu tomaatti. Lisää mukaan oliiviöljyä ja hieman valkoista balsamicoa.

Lisää lopuksi mukaan revitty ja pesty salaatti sekä pinjansiemenet. Sekoita kevyesti ja tarjoile heti paistetun halloumin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti