6.2.2010

Mustikkapannukakut

Ohje Pirkka-lehdestä. Kuva on kamala, pahoittelen. Lettupannua kun ei ole, niin näistä tuli vähän epämääräisen näköisiä...



Taikina
3 Pirkka Parhaat kananmunaa
2dl Pirkka maitoa
1tlk (200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
1/2dl öljyä
3rkl sitruunanmehua
1tl sitruunankuoriraastetta
5dl Pirkka vehnäjauhoja
3rkl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
3/4tl suolaa
2dl mustikoita (pakaste)

Paistamiseen
öljyä tai marganiinia

Lisäksi
Pirkka vaahterasiirappia

Vatkaa munat, maito, kermaviili ja rasva keskenään. Mausta sitruunanmehulla ja sitruunankuoriraasteella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon jäiset mustikat.

Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa noin 1/2 pannunsyvennystä kohden, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa.

Paista keskilämmöllä kumpaakin puolta noin 3 minuuttia, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet myös sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut vaahterasiirapin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti