15.2.2010

Laskiaisen herkut

Laskiaisena pitää tietysti syödä hernaria. Jos perinteinen soppa ei innosta niin täytyy keksiä jotain muuta. Hauskan kuuloinen ohje löytyi Hannan sopasta.

Hernerokkamureke
(6-8:lle)



1 prk (Jalostaja) hernekeittoa
800 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
½ tl kuminaa
½-1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
tulista sinappia
1 pkt pekonisiivuja

Sekoita kulhossa keskenään hernekeitto, jauheliha, sipuli, kumina, mustapippuri, suola ja kananmunat. Tähän voi hyvin käyttää jonkun sortin yleiskonetta, taikinan kanssa ei saa eikä tarvitse olla mitenkään hellä.

Muotoile murekemassasta pellille ranteen vahvuinen tanko. Voitele mureke sinapilla ja kääri pekonisiivuihin. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Itse tarjoilin tämän kermaperunoiden kanssa: pakasteesta pernuasuikaleita, 2,5dl kermaa, suolaa ja mustapippuria. 200 asteessa n. 50min.

Jälkkäriksi tietysti pannukakkua kera omena- ja karviaishillon. Ohje täältä. Voisulan lisäsin taikinaan ihan lopuksi ennen uuniin laittoa.



8dl maitoa
3 munaa
1tl suolaa
1dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
75g sulatettua voita

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sokerien määrää voit halutessasi vähentää. Sekoita jauhoseos tasaisesti muna-maitoseokseen. Anna taikinan levätä puolisen tuntia.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteeseen noin puoli tuntia. Leivinpaperinkin voi voidella öljyllä tai sulatetulla voilla, jotta pannukakku irtoaa hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti