2.2.2010

Portterin makuista hirvipataa



400g luutonta hirvenlihaa
50g pekonia
1 sipuli (laitoin 2)
Kookas porkkanapala
Lanttua
3rkl voita
3rkl vehnäjauhoja
Suolaa
Pippuria
2dl lihalientä
2dl portteria
Punaviiniä
Katajanmarjoja (jätin pois)

Puhdista liha ja leikkaa se paloiksi. Paloittele pekoni. Kuori ja hienonna sipuli, pilko juurekset suuriksi paloiksi. Kuumenna pata ja ruskista lihat voissa kauttaaltaan.

Lisää vehnäjauhot ja sekoita ne lihojen joukkoon nopeasti. Lisää nesteet ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua 15 minuuttia, lisää sipuli ja juurekset.

Hauduta liha kypsäksi miedolla lämmöllä vähintään tunnin. Lisää tarvittaessa nestettä.

Ohje Keskisuomalaisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti