4.2.2012

Limoncello-melonigranita

Itsellä oli liian vähän melonia, joten limoncello maistui hivenen liikaa läpi. Muuten kivan raikas jälkkäri. Ohje Glorian Ruoja ja Viini -lehdestä.

n. 1 kg cantaloupe- tai hunajamelonia
2 rkl sitruunamehua
1 dl hunajaa
1 dl vettä
1 1/2 dl Limoncello-likööriä
(2 rkl hienonnettua sitruunabasilikaa)

Poista meloneista siemenet ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimeen. Seoseuta tasaiseksi ja mausta sitruunamehulla.

Mittaa hunaja ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta seos ja keitä muutama minuutti, kunnes hunaja on kokonaan liuennut. Jäähdytä hyvin.

Yhdistä melonisose, hunajaliemi ja Limoncello-likööri. Halutessasi voit maustaa seoksen sitruunabasilikalla. Kaada seos laakeaan muovirasiaan ja peitä kannella.

Pakasta granitaa noin 6 tuntia tai kunnes seos on jäätynyt. Raavi jäätynyt granitaseos haarukalla hileiksi, lusikoi se viilennettyihin laseihin ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti