18.2.2012

Unelmakääretorttu banaanilla

Tein piiiiitkästä aikaa kääräriä. Kokeilin Pastanjauhajien kommenttiboxista löytynyttä ohjetta ja lopputulos oli ihan mielettömän hyvä. Noudatin ohjetta, pari banaania vain muussasin ja lisäsin täytteen pääle.


Pohja
4 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kumoamiseen
1/4 dl sokeria

Täyte
150 g voita
2 1/4 dl tomusokeria
3 keltuaista
1 rkl vaniljasokeria (siis sitä aitoa, vanilliini lienee liian pistävää)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää munavaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina paperoidulle pellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista 225c n 8 min. Kumoa kypsä torttui sokeroidulle puhtaalle leivinliinalle ja irrota paperi. Jätä irrotettu paperi vielä torttulevyn päälle, nosta päälle toinen leivinliina ja kääri levy löyhälle rullalle jäähtymään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Avaa torttupohjakäärö ja levitä seos täysin jäähtyneelle pohjalle.

Kääri torttu jälleen rullalle, kiedo se napakasti leivinpaperiin ja halutessasi vielä folioon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoiulua. Torttu säilyy kaapissa ainakin viikon, kun suojaat sen hyvin hajuilta.

(Vinkki: Jos et halua käyttää täytteeseen raakoja keltuaisia, voit kypsentää kananmunat. Irrota varovasti kypsästä munasta keltuainen ja purista se hienoksi tiheän siivilän läpi täytteeseen.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti