1.7.2012

Lohi-katkarapupasta

Erinomaista! Ohje täältä.

2-3 valkosipulinkynttä (laitoin 3)
3-4 salottisipulia (laitoin 4)
1 prk täysirasvaista ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl hummerifondia
200 g kylmäsavustettua lohta (käytin tuoretta, tavallista lohta)
200 g kuorittuja jättikatkarapuja (käytin 180g isojakatkarapuja pakkasesta)
1 ruukku tilliä
valkopippuria
oliiviöljyä
(valkoviintä)

tagliatelle-tuorepastaa
parmesanjuustoa
sitruunaa

1. Murskaa valkosipulinkynnet ja silppua salottisipulit (tavalliset keltasipulitkin käyvät, mikäli et löydä salotteja). Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä, kunnes tuoksu tuntuu. Laita pastan keitinvesi kiehumaan, kastike valmistuu hyvin nopeasti!

2. Lisää ranskankerma ja kuohukerma. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta, älä keitä.

3. Mausta kastikepohja fondilla ja valkopippurilla, lorauta halutessasi joukkoon viintä. Tarkista maku. Huuhdo katkaravut.

4. Viipaloi lohi kastikkeeseen sopiviksi paloiksi. Laske levyn lämpö matalaksi (melkein pois) ja lisää lohi ja katkaravut.

5. Silppua tilli ja lisää se joukkoon. Sekoita kastike kevyesti, ettet menetä lohen rakennetta.

6. Tarjoa tagliatellen, patongin, sitruunan ja parmesanjuuston kera. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti