7.7.2012

Täytettyjä ravioleja artisokka-kuohuviinikastikkeessa

Ohje suoraan täältä. Ei tosiaan mitään maailman kauneinta ruokaa, mutta ihan hyvää. Nälkäisenä ei kannata tehdä, valmistuksessa kuitenkin vierähtää tovi. Tein itse ensimmäistä kertaa ravioleja ja sen kyllä ainakin ulkomuodossa huomasi :) Jouduin myös soveltamaan olennaisten raaka-aineiden osalta; kuohuviinin sijaan käytin rosékuohiviiniä, kun sellaista sattui jääkaapissa olemaan. Kasvisliemifondin korvasin vasikanfondilla. Vaikka vähensin määrän puolella, fondin maku tuli liikaa läpi.


Pastataikina:
4,5 dl durumjauhoja
3 kanamunaa
1 tl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
loraus vettä

Sekoita suola jauhoihin. Luo jauhoista vuori työskentelyalustalle (voi olla iso lautanen, kulho tai pöytä). Painele keskelle kolmen kanamunan mentävä kuoppa. Riko munat kuoppaan, lisää loraus vettä ja oliiviöljyä. Ota haarukka kauniiseen kätöseesi. Ala vatkata munien rakennetta rikki niin, että jauhot sekoittuvat hiljalleen niihin ja tulivuoresta alkaa muodostua taikinaa. Kun jauhot ovat sekoittuneet muniin kunnolla, laita haarukka sivuun. Ala painelle taikinaa tasaiseksi käsillä sivuilta keskelle. Kun taikina on kiinteää ja pinta alkaa kiiltämään, niin pyörittele siitä pallo. Anna taikinapallon vetäytyä noin 30 minuuttia ja valmista sillä välin täyte.

Raviolin täyte:
Tuoretta babypinaattia
Aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
Raastettua parmesanjuustoa
Ruohosipulituorejuustoa
Aurinkokuivattua tomaattia, tuorepinaattia ja parmesanraastetta

Raviolin valmistus:
Pallo jaetaan ainakin  kolmeen tai neljään osaan ja kaulitaan hieman ohuemmaksi. Sitten käydään kiinni pastakoneeseen. Aseta asetukset 0, eli niin, että pastalevyn painava aukko on suurimmillaan.
Joka kierroksella pienennä väliä yhdellä asteella: näin pastalevystä tulee yhtä ohuempi ja ohuempi. Voit lisätä välillä hiukkasen jauhoja. Lopeta viimeistään kohdassa 6.

Ota kauniiseen kätöseesi kaksi teelusikkaa. Pyörittele niiden avulla täytteestä palloja. Asettele täytepalleroiset noin 3 cm päähän toisistaan pastalevylle puoleen väliin asti. Jätä puolet tyhjäksi. Käännä tyhjänä oleva levy täytteisen puolen päälle ja ryhdy painelemaan. Tämä on vielä ihan helppoa, mutta seuraavaksi alkaakin se hermoja raastava osuus: Leikkaa raviolit erilleen toisistaan ja painele reunat tiukasti kiinni. Varo rikkomasta pastalevyä. Asettele raviolit johonkin odottelemaan. Varoitus: ainakin omalla kohdallani kävi niin, että jos raviolit olivat odottelees liian kauan niin täyte "kasteli" pastataikinan ja se rikkoontui helposti.

Tein ravioleista eri kokoisia: Isoja keitin suolatussa vedessä 7 minuuttia, keskikokoisia 5 minuuttia ja pieniä 3 minuuttia. Laita raviolit valmiiksi kiehuvaan veteen ja pidä huoli, etteivät ne tartu esimerkiksi kattilan pohjaan. Varaa iso kattila ja paljon vettä! (1 l/100g) Pitämällä veden liikkeessä (sekoittamalla) pidät huolen siitä, etteivät ne tartu pohjaan tai reunoihin. Lopuksi poista vesi ja tarjoile kastikkeen kera.

Kuohuviinikastike artisokan sydämillä:
3 rkl raviolitäytettä
oliiviöljyä
5 artisokan sydäntä
3 kourallista tuoretta babypinaattia
1 dl puolikuivaa kuohuviiniä
2 dl 4 % kevyt ja paksu "kerma"
merisuolaa
2 rkl kasvisfondia
rosmariinia

Pilko pinaatit ja artisokan sydämet. Paista niitä öljyssä, kunnes pinaatit ovat vetäytyneet. Suolaa. Lisää kuohuviini. Anna kiehua noin 5 min. Lisää "kerma", rosmariini ja fondi. Sekoita. Anna kiehua pari minuuttia ja maista. Tarjoile raviolien kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti