28.7.2012

Sitruuna-inkiväärikana

Tämä oli tosi hyvää! Vaikkakin kun ruoka oli jo lautasella, muistin että inkivääri(!) ja purjo jäi laittamatta... Hyvä syy tehdä pian uudestaan! Ohje Italiansalaatti-blogista.

n. 500 g kuutioiksi paloiteltua kananrintaa
pieni pala tuoretta inkivääriä
6 rkl soijakastiketta
1 iso ruokalusikallinen akaasiahunajaa
2 kokonaista sitruunaa
2 sipulia
n. 200 g purjorenkaita pakasteena
suolaa ja pippuria.

Jauhota kananpalat seoksessa, jossa on korppujauhoja, vehnäjauhoja, suolaa ja pippuria. Paista lihat rapeaksi oliiviöljyssä ja laita sivuun. Leikkaa sipulit siivuiksi. Paista sipulia ja purjoa hetki wok-pannussa öljytilkan kera, ja lisää sitten hieman vettä. Kun sipulit ovat melkein kypsiä, lisää pannulle kahden sitruunan puristettu mehu, reilu ruokalusikallinen akaasiahunajaa sekä neljä kunnon siivua tuoretta inkivääriä. Anna kypsentyä, kunnes sipulit ovat aivan pehmeitä ja kypsiä. Lisää sitten kanapalat ja n. 6 ruokalusikallista soijakastiketta. Sekoita ja maista, tarvittaessa voit lisätä vielä hitusen suolaa. Jätä kannen alle lepäämään hetkeksi. Ota sitten inkiväärinpalat pois ja heitä roskiin. Tarjoile ruoka riisilisukkeen kera:

- basmatiriisiä noin kolmelle hengelle
- pari kourallista pakastettuja vihreitä palkopapuja
- kananmuna
- yrttisuolaa
- soijakastiketta
- balsamiviinietikkaa

Keitä basmatiriisi al dente –asteelle ja valuta. Laita wok-pannulle hieman oliiviöljyä ja paista viherpapuja siinä. Kun pavut ovat lähes kypsiä, lisää pannulle hieman soijakastiketta ja balsamiviinietikkaa sekä yrttisuolaa. Sekoita ja anna maustua hetki. Lisää pannulle sitten valutettu riisi. Ota yksi kananmuna ja riko se muiden ainesten joukkoon. Sekoita energisesti paistaen seosta koko ajan. Kanamuna kypsenee ja sekoittuu pieniksi paloiksi riisin sekaan. Kun kananmuna on kypsää, voit lisätä hieman oliiviöljyä sekä yrttisuolaa maun mukaan. Tarjoile riisi kanan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti