28.12.2012

Blinejä vohveliraudalla

Ohje täältä. Täytteenä tietysti smetanaa, punasipulia, mätiä ja tilliä.

VOHVELIBLINIT
5 kpl

2 dl kermaviiliä
10 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmunanvalkuainen
1 dl (täys)maitoa
3 rkl (20 g) voisulaa
1 kananmunankeltuainen
1 tl suolaa
(kirkastettua) voita paistamiseen

Lämmitä kermaviili varovasti kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, sokeri ja puolet molemmista jauhoista.  Anna kohota 40 minuuttia. Vaahdota kananmunanvalkuainen. Lämmitä maito ja sulata voi vaikka samassa kattilassa. Lisää taikinajuureen lämmin maito ja voi, kananmunankeltuainen, suola ja loput jauhoista. Lisää lopuksi vaahdotettu valkuainen nostellen. Voitele vohvelirauta (kirkastetulla) voilla ja paista blinit kullanruskeiksi. Tarjoile heti tykätarpeiden kanssa.

Omana huomiona lisättäköön, että jos blinit joutuvat odottamaan pienen hetken, laita ne ilmavasti asetetun ritilän päälle jotteivät muutu rakenteeltaan löysiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti