13.2.2013

Lime curd eli limettitahna

Kerrankin keltuaiset hyötykäyttöön. Tätä oli helppo tehdä, vielä kun  keksisi mihin kaikkeen sitä käyttäisi :) Ohje täältä.

4 pientä keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl hillosokeria
2 tl limetin kuorta raastettuna
1/2 dl limetin mehua
50g voita

Kuutioi voi valmiiksi, tarvitset sitä hetken päästä. Mittaa voita lukuunottamatta kaikki ainekset kattilaan. Sekoita ja laita lämpö päälle. Sekoita voimakkaasti koko ajan keskilämmöllä kunnes seos sakenee (ja muuttuu vaaleankeltaiseksi). Nosta kattila pois levyltä ja laita voikuutioita muutama kerrallaa koko ajan samalla sekoittaen. Kun kaikki voinokareet ovat sulaneet ja tahna on tasaista, laita se jääkaappiin kannellisessa kipossa. Tahna säilyy jääkaapissa pari kolme viikkoa. Tahnan voi myös pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti