27.2.2013

Rahkapiirakka

Ohje Yhteishyvä -lehdestä. Vehnäjauhojen loppuessa kesken, käytin niiden tilalla grahamjauhoja. Seuraavalla kerralla pidän huolen, että vehnäjauhoja on riittävästi.

Pullataikina
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
75 g pehmeää margariinia

Voiteluun
1 kananmuna

Väliin
1 prk aprikoosimarmeladia (300 g) - käytin appelsiinimarmeladia rapiat 200g

Rahkatäyte
2 kananmunaa
2 prk maitorahkaa (500 g)
2 dl kermaa
1,5 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää rasva ja loput jauhot. Alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle. Kohota lämpimässä peitettynä noin 40 minuuttia.

3. Valmista täyte. Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokeri joukkoon. Mausta sitruunamehulla.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat. Levitä taikinalevylle marmeladi.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti