26.2.2013

Pasta Cacio e Pepe

Ohje täältä.

500 grammaa pastaa (käytin täysjyväspagettia)
200 grammaa Pecorino Romano-juustoa
runsaasti vastajauhettua/rouhittua mustapippuria
valinnaisena lisäksi nokare voita tai hyvää oliiviöljyä

Raasta pecorino raasteeksi ja laita sillä aikaa vesi kiehumaan.  Jauha morttelissa tai isolla veitsellä mustapippurit rouheeksi, jos pippurit eivät ole valmiiksi pippurimyllyssä.  Sekoita tarjoilukulhossa 3/4 juustoraasteesta ja pippuri.

Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä, johon kannattaa lisätä hieman oliiviöljyä. Ota keitinvettä hieman talteen. Sekoita pasta pecorinon ja pippurin kanssa, lisää hieman kuumaa keitinvettä (ja oliiviöljyä) niin että pastalle muodostuu lähes kermainen soosi. Tarjoile heti kuumana lopun pecorino-raasteen ja mustapippurin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti