25.2.2013

Pecorino-yrttikuorrutettua kalaa ja bataattiranskalaisia

Kuorrutettujen kalafileiden ohje täältä.

Yrttiseos:
3/4 dl korppujauhoja
n. 50 g pecorinoa (tai esim. parmesaania) raastettuna
lehtipersiljaa n. ½ ruukkua (tai jotakin muuta mieluista yrttiä)
n. ½ sitruunan kuoret raastettuna - käytin limeä

4 kappaletta valkolihaista kalafileetä - ahven toimi loistavasti
Dijon-sinappia
suolaa
pippuria

öljy-voiseosta paistamiseen

Laita kaikki yrttikuorrutuksen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi jauheeksi. Levitä kuorrutus lautaselle. Laita tehosekoittimen kulho tiskialtaaseen odottamaan, josko joku sen kävisi sieltä tiskaamassa. (Itse vain hienonsin/raastin ainekset ja sekoitin)

Voitele kalafileet sinapilla ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Uittele kalat kuorrutusseoksessa ja paista pannulla molemmin puolin RUSKEIKSI.

Bataattiranskalaiset

1 bataatti
öljyä
mausteita

Kuori ja viipaloi bataatti "ranskalaisiksi". Sekoita niihin öljyä ja mieleisiäsi mausteita (suola, pippuri, yrttisekoitus). Paista uunissa 225 asteessa puolisen tuntia kunnes ovat rapsakoita. Itsellä tämä ei (taaskaan) onnistunut, mutta hyviä olivat silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti